Farmářská terina

Farmářská terina

Předkrmy

  • 7

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

  • 30H00

    recipe.details.time.rest

Potraviny

  • 1 cibule
  • 250 g vepř. panenky
  • 10 g hladkolisté petrželky
  • 100 g kostiček slaniny
  • 100 g telecího masa
  • 2 vejce
  • 100 ml sladkého martini®
  • 80 g lískových oříšků
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka tymiánu
  • sůl
  • pepř

Postup

Troubu předehřejte na 180°C. Oloupanou cibuli a maso nakrájejte na kousky. Vepřovou panenku vložte do nádoby robota se sekacím nožem a zpracujte 20 s rychlostí 12. Přendejte do jiné mísy.

Cibuli a petrželku vložte do robota a zpracujte 10 s rychlostí 12. Přidejte slaninu a telecí maso a zpracujte 10 s rychlostí 12. Přidejte mleté hovězí, vejce a Martini, sůl a pepř a zpracujte 10 – 20 s rychlostí 12. Mezi jednotlivými kroky směs vždy nahrňte stěrkou do středu mísy.

Směs vložte do formy na terinu s víkem a posypte lískovými oříšky. Přidejte tymián a bobkový list a formu zavřete.

Pečte v troubě 1,5 hod. Nechte ztuhnout 24 – 48 hod. v lednici. Terinu byste měli zatížit.

TIP: Do této teriny můžete přidat kuřecí játra.