Falafel

Falafel

Svačina

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g cizrny, předem namočené ve vodě alespoň 5 hodin
  • 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
  • ½ svazku petrželky bez stonků, propláchnuté
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 l oleje
  • sůl a pepř

Postup

Všechny suroviny vyjma oleje vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na jemnou pastu. Rukama nebo pomocí lžíce vytvarujte bochánky. Do mísy vlijte olej.

Na termostatu nastavte teplotu 180°C v režimu Hluboké smažení. Bochánky falafelu vložte do košíku na smažení.

Ponořte košík a smažte falafel dozlatova. Podávejte teplé se sezamovým pyré a zastříknuté citronovou šťávou.