Enchiladas se sýrem a chilli papričkami

Enchiladas se sýrem a chilli papričkami

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 středně velká cibule (nasekaná najemno)
  • 1 stroužek česneku
  • 15 ml oleje
  • 450 g libového mletého hovězího
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 150 ml vroucí vody
  • 440g plechovka nasekaných rajčat
  • 450g konzerva velkých červených fazolí
  • 15 ml (1 lžíce) rajčatového protlaku
  • 15 ml (1 lžíce) středně pálivého chilli koření
  • špetka mletého římského kmínu
  • pár kapek omáčky Tabasco
  • 8 plátků tortil
  • 300 ml sýrové omáčky
  • hotové nebo domácí
  • 25 g strouhaného sýra čedar nebo Cheshire
  • několik černých oliv na ozdobení

Postup

Rozehřejte olej v pánvi Tefal s nepřilnavým povrchem.

Orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou.

Rozpusťte kostku hovězího vývaru ve vroucí vodě.

Vmíchejte nasekaná rajčata, červené fazole, hovězí vývar, rajčatový protlak, chilli papričky, římský kmín a Tabasco.

Nechejte mírně vařit asi 1 hodinu, nebo dokud maso nezměkne.

Na každou tortilu naservírujte větší množství směsi. Naplněné tortily vložte do zapékací formy a přelijte sýrovou omáčkou.

Zasypejte strouhaným sýrem.

Grilujte, dokud se sýr nerozteče, a ozdobte černými olivami.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více
  • Ingenio Expertise
    Ingenio Expertise

    Intensive cooking made simple and safe in a click! 

    zobrazit více