Dušené zelí s masem

Dušené zelí s masem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g uzené klobásy
  • 800 g hlávkového zelí
  • 200 g žampionů
  • 600 g rajčat
  • 200 g cibule
  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 100 ml vody
  • 60 g mrkve
  • 1 svazek kopru
  • 1 čajová lžička mleté sladké papriky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

Uzeninu nakrájejte na velké kousky. Zelí nakrájejte na proužky. Žampiony rozčtvrťte. Cibuli a rajčata nakrájejte na půlkolečka. Mrkev nakrájejte na nudličky.

Do multifunkčního hrnce nalijte olej. Přidejte klobásu, cibuli a mrkev. Na 10 minut zapněte režim FRY.

Přidejte ostatní ingredience (kromě bylinek) a zapněte režim PILAF/RISOTTO.

Podávejte s nasekanými bylinkami.