Dušený chřest s bílými fazolemi v orientálním stylu

Dušený chřest s bílými fazolemi v orientálním stylu

Svačina

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g velkých bílých fazolí (nebo jiných bílých nebo červených fazolí) v plechovce
  • 3 rajčata, oloupaná a nasekaná
  • 10 g (2 lžíce) mletého římského kmínu
  • 16 kousků špiček zeleného chřestu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 svazek pažitky, nasekané

Postup

Fazole s rajčaty vložte na plech a posypte kmínem. Přidejte chřest a zastříkněte sezamovým olejem. Ochuťte solí a pepřem.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem.

Smíchejte vše dohromady a podávejte v mělkých miskách s dušenými fazolemi vespod, vrstvou chřestu nahoře a posypané pažitkou.