Dušená kořenová zelenina

Dušená kořenová zelenina

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 100 g červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 č. lž. sladké papriky
  • 250 g dýně
  • 250 g pastiňáku
  • 300 g mrkve
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Vložte do nádoby robota se sekacím nožem a zpracujte 10 s rychlostí 11.

Sekací nůž vyměňte za míchací nástavec. Česnek utřete a vložte do nádoby robota společně s olivovým olejem a sladkou paprikou. Spusťte program Pomalé vaření P1 na 4 min. při teplotě 130°C.

Dýni, pastiňák a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Po skončení programu přidejte vývar a zeleninu. Ochuťte solí a pepřem. Spusťte program Pomalé vaření P2 na 40 min. při teplotě 95°C. Podávejte horké.

TIP: Brambory, sladké brambory, topinambury, volba je na vás! Nebojte se zeleninu obměňovat.