Datlovo-rumový pudink

Datlovo-rumový pudink

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 16 datlí (nebo švestek), vypeckovaných
  • 20 g mandlových lupínků, opražených
  • 2 vejce
  • 25 g (1 lžíce) cukru krupice
  • 3 lžíce mouky
  • 200 ml teplého mléka
  • 1 lžička tmavého rumu

Postup

Na dno skleniček vložte datle a mandle. Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte mouku a poté přilijte teplé mléko s rumem. Vzniklou směsí přelijte datle tak, aby nebyly příliš potopené. Zakryjte skleničky víčky. Vložte skleničky do koše č. 3

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Víčka sejměte a podávejte teplé. Posypané opraženými mandlovými lupínky.