Džem z drobného ovoce

Džem z drobného ovoce

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600 g drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody)
  • 400 g cukru
  • 50 ml citronové šťávy
  • 1 č. lž. agaru (2 g)

Postup

Všechny suroviny vložte do nádoby robota s hnětacím nožem. Zpracujte 10 s rychlostí 7.

Spusťte program Dezert na 40 min. rychlostí 5 při 105°C se zátkou nastavenou na maximum páry.

Směs nalijte do sterilizovaných nádob.

TIP: Agar umožňuje použít menší množství cukru pro přípravu džemu. Je třeba nastavit teplotu 105°C, maximální množství ovoce je 1,2 kg.