Dýňové ravioli

Dýňové ravioli

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g dýně, oloupané, nakrájené na plátky a pak na čtverce o hraně 5 cm, zbytek na malé kostky
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 1 svazek petrželky, najemno nasekané
  • 1 lžíce oleje z lískových jader
  • sůl, pepř a muškátový ořech

Postup

Dýni nakrájenou na kostičky vařte v košíku v páře po dobu 15 minut společně s hlavním chodem a dezertem.

Po 10 minutách otevřete parní hrnec a přidejte velké kostky. Zavřete, stiskněte tlačítko funkce Vitamin+ a dále vařte po dobu 5 minut. Dýňové kostky nechte vychladnout.

V kuchyňském robotu nebo v mixéru rozmixujte nakrájenou dýni s pomerančovou šťávou, petrželkou, olejem z lískových jader, solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového ořechu. Tvořte ravioli tak, že mezi dva plátky dýně vkládejte lžící pyré. Počítejte 2 kusy raviol na osobu.