Citronový piškotový dezert

Citronový piškotový dezert

Dezert

  • 7

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 125 g měkkého margarínu nebo změklého másla
  • 125 g krupicového cukru
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 175 g mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva, asi 30 ml (2 lžíce) mléka
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 4 lžíce citronového krému lemon curd

Postup

Prosejte mouku a prášek do pečiva.

Vymažte nádobu na pudink o objemu 1 litr a do nádoby vložte citronový krém lemon curd.

Našlehejte tuk a cukr tak, aby směs byla lehká a nadýchaná.

Po jednom vmíchejte vejce se lžící proseté mouky.

Kovovou lžičkou vmíchejte zbytek mouky, mléko a citronovou kůru.

Přemístěte směs do nádoby na pudink a povrch uhlaďte. Zakryjte potravinovou fólií (zvolte typ vhodný pro použití v mikrovlnné troubě).

Vařte v páře 1 hodinu, pak do zařízení nalijte dalších 500 ml studené vody, znovu nastavte časovač a vařte v páře ještě dalších 30 minut.

Vyklopte a podávejte horké.

Poznámka: Nádoba na pudink nesmí ucpat otvor pro páru ve víku ani způsobit, že víko nepůjde řádně uzavřít.