Chuťovka z krevet a citrusů

Chuťovka z krevet a citrusů

Svačina

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 24 velkých uvařených krevet, oloupaných a rozpůlených
  • 110 g řapíků celeru, nakrájených na tenké proužky
  • 8 dílků z čerstvého růžového grapefruitu, oloupaných
  • 1 lžička lístků koriandru, najemno nasekaných
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl a pepř
  • 8 (o průměru 16 cm) palačinek z rýžové mouky nebo rýžového papíru
  • připravená mangová omáčka

Postup

Smíchejte krevety, celer, grapefruit, lístky koriandru, zázvor a sójovou omáčku. Ochuťte solí a pepřem. Rýžové palačinky nebo plátky rýžového papíru navlhčete pomocí namočené utěrky nebo podle návodu na balení. Doprostřed každé palačinky rozprostřete připravenou směs. Náplň rozprostřete do středu palačinky, spodní část přeložte přes náplň, poté přehněte boční strany a nakonec zaviňte směrem nahoru, aby vznikla úhledná rolka.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s hlavním chodem a dezertem.

Podávejte s mangovou omáčkou.