Chili con Carne

Chili con Carne

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 800 g hovězího masa
  • 250 g uvařených velkých červených fazolí
  • 3 rajčata
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 1 chilli paprička
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 l hovězího vývaru
  • koriandr
  • kmín
  • Sůl

Postup

Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek nasekejte. Oloupejte rajčata, vyjměte dužinu a rajčata nakrájejte na kostky. Papriky a chilli papričku nakrájejte na plátky. Na termostatu nastavte teplotu 100°C v režimu Mírný var.

Do mísy vlijte olej. Opečte maso dohněda, přidejte cibuli, česnek, papriky, chilli, rajčata a koření. Přilijte vývar. Důkladně promíchejte. Až se směs začne vařit, nastavte na termostatu teplotu 80°C v režimu Ohřívání.

Vařte zakryté víkem po dobu jedné hodiny. 10 minut před koncem doby varu přidejte červené fazole. Podávejte.