Chřestové hlavičky s vejci

Chřestové hlavičky s vejci

Předkrmy

  • 6

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g hlaviček zeleného chřestu
  • 300 g hlaviček bílého chřestu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička octu balsamico
  • nasekaný čerstvý kerblík
  • sůl a pepř

Postup

Vložte hlavičky chřestu na mřížku nádoby s odnímatelnou rukojetí a 15 minut vařte v páře. Vejce uvařte natvrdo, asi 18 minut, zchlaďte je a oloupejte skořápky. Vejce uvařené natvrdo nasekejte. Připravte si francouzský dresink z olivového oleje a octu balsamico promícháním v uzavřené nádobě, přidejte nakrájená, natvrdo uvařená vejce.

Na talíře naservírujte obě varianty chřestu, přelijte dresinkem a posypejte nasekaným kerblíkem. Podávejte.