Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Předkrmy

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 900 g čerstvého chřestu
  • 3 lžíce (45 ml) tučné smetany
  • 2 lžíce (30 ml) vody k naředění smetany
  • 1 lžička (5 ml) najemno nasekané pažitky
  • trocha vinného octu
  • sůl a pepř

Postup

Chřest opláchněte a odstraňte dřevnaté konce.

Nakrájejte na stejné díly.

Na dno pánve umístěte trojnožku.

Přilijte 750 ml mírně osolené vařící vody.

Vložte očištěný chřest do košíku.

Položte košík na trojnožku.

Nastavte úroveň tlaku 1.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat. Vařte po dobu 12 minut.

Otočte volič tlaku do polohy vypuštění páry a postavte hrnec pod proud studené tekoucí vody.

Ihned zvedněte pokličku a vodu slijte.

Během vaření si připravte omáčku smícháním všech ostatních ingrediencí dohromady. Podávejte.