Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 900g čerstvého chřestu
  • 3 lžíce (45 ml) tučné smetany
  • 2 lžíce (30 ml) vody k naředění smetany
  • 1 lžička (5 ml) najemno nasekané pažitky
  • trocha vinného octu
  • sůl a pepř

Postup

Chřest opláchněte a odstraňte dřevnaté konce. Nakrájejte na stejné díly.

Na dno pánve umístěte trojnožku. Přilijte 750 ml mírně osolené vařící vody.

Vložte očištěný chřest do košíku. Položte košík na trojnožku. Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat. Vařte po dobu 12 minut.

Pak páru rychle vypusťte. Ihned zvedněte pokličku a vodu slijte.

Během vaření si připravte omáčku smícháním všech ostatních ingrediencí dohromady. Podávejte.