Celozrnný chléb

Celozrnný chléb

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 10 g instantního droždí
  • 300 g hladké chlebové mouky
  • 100 g žitné mouky 50 g celozrnné mouky
  • 50 g semínek
  • 5 g soli

Postup

Droždí vložte do nádoby robota s hnětacím nožem a přilijte 300 ml teplé vody. Spusťte program Těsto P1. Po 30 vteřinách sundejte víko a přidejte mouku, semena a sůl, nechte program dojít do fáze kynutí.

Po 40 min. těsto vyndejte pomocí stěrky a 5 min. ručně prohněťte. Vytvořte bochánek a položte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte 1,5 h kynout.

Troubu předehřejte na 200°C.

Do spodní části trouby dejte nádobu s vodou (tím vznikne pěkná kůrka). Pečte 25 min. Teplotu snižte na 180°C a pečte dalších 15 – 20 min.

TIP: Můžete rovněž použít hotovou vícezrnnou směs na chleba.