Cappuccinový cupcake

Cappuccinový cupcake

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 100 g mouky
  • 75 g krupicového cukru
  • 1 sáček (2 lžičky) prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 150 ml nízkotučného
  • řeckého jogurtu
  • silná černá káva nebo kávový extrakt, podle chuti
  • 125 g jemného hnědého cukru
  • 1 vaječný bílek
  • 2 lžíce vychladlého espressa
  • kakaový prášek na ozdobení

Postup

Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Ušlehejte vejce a přidejte je ke směsi mouky spolu s jogurtem. Přidejte kávový extrakt.

Nalijte těsto do skleniček do dvou třetin jejich výšky. Zakryjte víčky. Vařte v páře po dobu 10 minut. Mezitím připravte polevu tak, že smícháte hnědý cukr s vaječným bílkem a kávou a nad kastrůlkem s mírně vařící vodou šlehejte elektrickým šlehačem dokud nevznikne tuhá hmota. Dejte stranou. Po uvaření vyjměte skleničky z parního hrnce a sejměte víčka.

Když cupcaky vychladnou, potřete každý vrchovatou lžící kávové polevy. Posypte kakaovým práškem.