Cannelloni

Cannelloni

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 12 trubiček těstovin cannelloni
  • 50 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 250 g mraženěho špenátu (listů)
  • 400 g ricotty
  • 1 vejce
  • 125 g strouhaného parmezánu
  • 250 ml zakysané smetany
  • olej
  • sůl

Postup

Troubu předehřejte na 200°C. Canelloni spařte na chvíli v hrnci. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nahrubo a vložte do nádoby robota se sekacím nožem. Zpracujte 10 s rychlostí 11.

Přidejte olej a špenát a spusťte program Pomalé vaření P1 na 5 min. při teplotě 130°C.

Po ukončení programu přidejte ricottu, našlehané vejce, sůl a polovinu množství parmezánu a zpracujte 30 s rychlostí 9. Směs stěrkou nahrňte do středu mísy a mixujte dalších 30 s.

Canelloni naplňte směsí a vložte do pečící mísy. Pokryjte zakysanou smetanou a posypte zbývajícím parmezánem. Pečte 35 min. v troubě. Podávejte horké.

TIP: Náplň můžete nahradit omáčkou Bolognese.