Cannelloni s mrkví, pomerančem a koriandrem

Cannelloni s mrkví, pomerančem a koriandrem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 12 mrkví, oloupaných
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • půl svazku nahrubo nasekaných listů koriandru
  • 700 ml mrkvové šťávy
  • 2 lžíce mouky
  • sůl a pepř
  • potravinová fólie (vhodná pro použití v mikrovlnné troubě)

Postup

Mrkev vcelku vařte v napařovacím košíku po dobu 15 minut společně s hlavním chodem a dezertem. Mezitím v pánvi přiveďte k varu mrkvovou šťávu a nechte ji zredukovat na čtvrtinu. Přidejte olivový olej a ochuťte.

Po 11 minutách vaření otevřete víko, vyjměte 3 mrkve a nakrájejte je pomocí škrabky na proužky. Mrkvové proužky nechte zchladnout.

V kuchyňském robotu nebo v mixéru rozmixujte zbylých 9 mrkví s pomerančovou šťávou, listy koriandru, solí a pepřem. Na kousek potravinové fólie rozložte 5 proužků mrkve, potřete je mrkvovým pyré a srolujte jako cannelloni. Vařte po dobu 4 minut. Těsně před podáváním vybalte cannelloni z fólie, rozkrojte je a podávejte s redukovanou mrkvovou šťávou.