Cajunské kuře se salsou

Cajunské kuře se salsou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 1 lžička drceného černého pepře
  • 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého oregana
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušených chilli vloček
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 středně velká rajčata, nahrubo pokrájená
  • 1 menší červená cibule pokrájená nahrubo
  • 1 středně velká zelená paprika pokrájená nahrubo
  • 2 lžíce nahrubo nakrájeného čerstvého koriandru
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy.

Postup

Z plátků kuřecích prsou odstraňte kůži. Ve větší míse smíchejte všechny ingredience na marinádu.

Přidejte kuře a zamíchejte, aby maso bylo marinádou rovnoměrně pokryté. Přikryjte a na 15 minut vložte do ledničky.

Mezitím si připravte salsu. V misce smíchejte všechnu zeleninu a nasekané bylinky. Připravte si dresink z olivového oleje a limetkové šťávy, přelijte jím salsu a promíchejte.

Kuře restujte na trošce oleje na pánvi Tefal s nepřilnavým povrchem asi 15-20 minut, nebo než je důkladně propečené a velmi horké.

Kuře podávejte se salsou.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více
  • Ingenio Expertise
    Ingenio Expertise

    Intensive cooking made simple and safe in a click! 

    zobrazit více