Burgundští šneci s kerblíkem a dušenou cuketou

Burgundští šneci s kerblíkem a dušenou cuketou

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 40 šneků (10 na porci)
  • 40 g sušených žampionů
  • 3 středně velké cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 3 ActiFry odměrky crème fraîche nebo smetany ke šlehání
  • 3 ActiFry odměrky mléka
  • 5 snítek čerstvého kerblíku
  • sůl, pepř

Postup

Žampiony si předem namočte do teplé vody, aby nasákly a změkly. Omyjte a nastrouhejte cukety. Omyjte a nasekejte kerblík. Oloupejte a najemno nasekejte česnek.

Nastrouhané cukety vložte do hrnce ActiFry, ochuťte solí a pepřem a vařte po dobu 10 minut.

Vyjměte cukety z hrnce, dejte stranou a udržujte v teple položené na fritéze.

Smíchejte smetanu s mlékem a přidejte do hrnce ActiFry spolu s česnekem a šneky. Ochuťte solí a pepřem a vařte po dobu 5 minut. Přisypte slité žampiony a vařte dalších 5 minut. Přidejte kerblík a nechte vařit ještě jednu minutu.

Na každém talíři vytvořte malou kupičku z dušených cuket. Uprostřed každé kupičky udělejte důlek a ten naplňte směsí šneků se žampiony. Ozdobte snítkou kerblíku.