Bublanina s bílou čokoládou

Bublanina s bílou čokoládou

Dezert

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 200 g jemně soleného másla
  • 300 g bílé čokolády
  • 200 g mouky
  • 200 g cukru
  • 6 vajec
  • 1 č. lž. prášku do pečiva
  • 150 g lesního ovoce
  • 150 g vlašských ořechů

Postup

Troubu předehřejte na 180°C. Máslo a čokoládu nalámanou na kousky vložte do mísy s míchacím nástavcem. Zahřejte 7 min. rychlostí 3 a na 45°C. Pokud není čokoláda důkladně roztavená pokračujte další 2 min.

Míchací nástavec vyměňte za hnětací nůž. Přidejte mouku, cukr a vejce a zapněte program Těsto P3.

Hluboký plech vyložte pečícím papírem. Po ukončení programu přidejte ovoce a vlašské ořechy. Zpracujte 30 s rychlostí 6.

Směs nalijte do formy a pečte přibližně 45 min. Pokud těsto ke konci pečení příliš hnědne, přikryjte jej alobalem. Nechte vychladnout, poté vyklopte.

TIP: Ovoce můžete položit navrch směsi.