Brioška

Brioška

Dezert

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 250 g kandovaného ovoce
  • 130 ml odstředěného mléka
  • 12 g čerstvého droždí
  • 300 g mouky
  • 2 žloutky
  • 3 g jemné soli
  • 40 g cukru
  • 40 g másla

Postup

Ovoce nakrájejte na malé kousky.

Do nádoby robota s hnětacím nožem nalijte mléko, přidejte droždí a zahřejte 3 min. rychlostí 5 na 35°C. Přidejte mouku, 2 žloutky, sůl, cukr a máslo. Spusťte program Těsto P2.

Po ukončení programu vložte těsto do jiné mísy a nechte kynout 1 – 2 hodiny na teplém místě.

Do těsta vmíchejte ovoce. Vytvarujte 3 bochánky a položte na plech. Přikryjte utěrkou, nechte kynout 90 min. při pokojové teplotě.

Troubu předehřejte na 170°C. Pečte 25 min.

TIP: Před pečením potřete žloutkem.