Brambory se slaninou a cibulí

Brambory se slaninou a cibulí

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 450 g starších brambor
  • 25 g másla
  • 3 plátky slaniny
  • 1 cibule
  • 300 ml kuřecího nebo masového vývaru
  • sůl a pepř

Postup

Slaninu nakrájejte na kostičky.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.

V otevřeném hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm slaninu a cibuli. Brambory oloupejte a rozkrájejte na čtvrtiny.

Přidejte je společně se solí a pepřem do pánve.

Zalijte vývarem.

Nastavte úroveň tlaku 1.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat.

Vařte po dobu 10 minut.

Posypejte nasekanou petrželkou.

Otočte volič tlaku do polohy vypuštění páry a postavte hrnec pod proud studené tekoucí vody.

Nechejte okapat a podávejte.