Brambory Vichyssoise s míchaným listovým salátem

Brambory Vichyssoise s míchaným listovým salátem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 240 g brambor odrůdy ratte nebo jiné voskovité odrůdy nových brambor, nakrájených na kostky
  • 120 g mladého pórku, nakrájeného na 5cm kousky
  • 120 g kukuřičných zrn
  • 1 lžíci olivového oleje, rozdělenou do dvou dávek
  • 1 lžíce sherry octa
  • míchaný listový salát
  • 40 g parmazánových hoblin
  • sůl a pepř

Postup

Smíchejte brambory a pórek. Vložte na plech.

Vařte po dobu 15 minut zároveň s hlavním chodem a dezertem.

Když jsou brambory s pórkem hotové, dochuťte je solí, pepřem, polovinou olivového oleje a sherry octem. Ochuťte míchaný zelený salát solí, pepřem a zbývajícím olivovým olejem. Na talíře navrstvěte směs brambor a pórku a na ně míchaný zelený salát. Posypejte kukuřicí a parmazánovými hoblinami.