Bramborové samosy

Bramborové samosy

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 8 plátů těsta Warka (nebo filo těsta)
  • 4 velké brambory
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 lžíce kari koření
  • 2 cibule, najemno nasekané
  • 2 l oleje

Postup

Brambory uvařte ve vodě nebo v páře. Důkladně je rozmačkejte a smíchejte s koriandrem, kari kořením a cibulí. Pláty těsta Warka nebo filo těsta rozkrájejte na poloviny. Na každou polovinu plátu těsta položte trochu náplně a složte do tvaru samosy.

K uzavření samosy můžete použít vodu smíchanou s bramborovým škrobem. Do mísy vlijte olej. Na termostatu nastavte teplotu 180°C v režimu Hluboké smažení.

Smažte samosy v košíku na smažení po dobu 3 až 4 minuty, dokud nebudou z obou stran dozlatova. Podávejte teplé.