Bourguiburger

Bourguiburger

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 700 g plátků hovězího
  • 150g mrkve
  • 1 cibule
  • 1 svazek bylinek do polévky
  • 300 g mražených hub nakrájených na plátky
  • 50 g proužků slaniny ke špikování
  • 1 lžičky mouky
  • 25cl červeného vína
  • 2 lžičky slunečnicového oleje
  • sůl, pepř, špetka cukru
  • hamburgerové bulky

Postup

Nakrájejte plátky hovězího na nudličky asi 3 až 4 cm dlouhé.

Mrkve oloupejte a nasekejte najemno. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.

Maso nechejte na oleji zhnědnout. Dejte ho stranou (nudličky by měly stále být nepropečené).

Z vypečené šťávy a červeného vína připravte omáčku.

Přidejte slaninu a zeleninu. Přidejte mouku a promíchejte, aby se v ní obalily všechny ingredience.

Přidejte svazek bylinek do polévky a špetku cukru a ochuťte solí a pepřem. Promíchejte.

Přiklopte tlakový hrnec pokličkou a nechejte vařit 10 minut od chvíle, kdy hrnec začne pískat.

Po uvaření vraťte maso zpátky do omáčky. Nechejte ho asi 1 až 2 minuty znovu prohřát.

V troubě rozehřejte hamburgerové bulky.

Až budou horké, vložte do nich maso.