Boršč

Boršč

Polévky

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500 g hovězího masa
  • 250 g syrové červené řepy
  • 200 g bílého zelí
  • 50 g cibule
  • 120 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 50 ml oleje
  • 1 l hovězího vývaru
  • 300 g krájených rajčat v konzervě
  • 3 bobkové listy
  • pepř
  • sůl
  • zakysaná smetana
  • 5 snítek kopru

Postup

Hovězí a oloupanou zeleninu nakrájejte na kousky. Cibuli vložte do nádoby robota se sekacím nožem. Zpracujte 30 s rychlostí 12.

Sekací nůž vyměňte za míchací nástavec. Přidejte mrkev, zelí, česnek a olej. Spusťte program Pomalé vaření P1 na 10 min. a 130°C.

Po ukončení programu přidejte hovězí maso, vývar, červenou řepu, rajčata a bobkový list, sůl a pepř. Spusťte program Pomalé vaření P2 na 90 min. a 95°C.

Před podáváním přidejte zakysanou smetanu a kopr, zamíchejte.

TIP: Před podáváním můžete přidat syrové papriky. Tato polévka se dobře skladuje, můžete ji zamrazit a je vynikající i po ohřátí.