Boršč s vepřovým masem a sušenými švestkami

Boršč s vepřovým masem a sušenými švestkami

Polévky

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g vepřové plece
  • 3 střední brambory
  • 200 g hlávkového zelí
  • 2 Litry vody
  • 2 PL sušených švestek
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řepa
  • 1 ks červené papriky
  • 1 PL protlaku
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 1 PL cukru
  • 3 PL červeného vinného octa
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky pepře
  • sůl, pepř

Postup

Mrkev, řepu nahrubo nastrouháme.

Cibuli, papriku, nakrájíme na nudličky.

Vepřové maso nakrájíme na kostičky.

Brambory, zelí nakrájíme na plátky.

Česnek nasekáme, odložíme stranou.

Švestky na 30 minut namočíme, poté scedíme, okapané nakrájíme na kostičky.

Do multifunkčního hrnce nalijeme rostlinný olej, přidáme vepřové maso, cibuli, mrkev, řepu, rajčatový protlak, vinný ocet, sůl, pepř, promícháme na 15 minut zapneme FRY.

Přidáme zelí, brambory, dolijeme vodu po rysku MAX, na 60 minut zapneme program STEAM/ SOUP.

Přidáme nakrájený česnek, bobkový list, celý pepř, švestky, zavřeme víko hrnce, spolu dovaříme, nakonec dochutíme solí, pepřem..