Biryani

Biryani

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1,3 kg jehněčího masa
  • 500 g rýže uvařené do poloměkka se šafránem
  • 1 cibule na čtvrtky
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 bobkový list
  • 1 celá skořice
  • ½ lžíce mletého kardamomu
  • 10 g zázvoru, nasekaného
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce koriandru v prášku
  • 2 lžíce mletého římského kmínu
  • 3 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
  • 2 lžíce másla ghee
  • 1,5 l vody
  • šafránová voda
  • smažená cibule
  • hřebíček
  • sůl a pepř

Postup

Na termostatu nastavte teplotu 160°C v režimu Smažení. Ghee nechte rozpálit. Opečte na něm maso s cibulí, bobkovým listem, kardamomem, hřebíčkem, solí a pepřem. Když je maso opečené dohněda, přisypte zbytek koření a opečte.

Přidejte jogurt a vařte 2 až 3 minuty. Přilijte 1 litr vody. Na termostatu nastavte teplotu 100°C v režimu Rýže/Rizoto. Vařte zakryté víkem po dobu 1 hodiny. Během vaření přilijte 50 cl vody.

V momentě, kdy je maso uvařené, přidejte 500 g rýže uvařené do poloměkka se šafránem. Vařte dalších 5 minut. Podávejte horké v banánovém listu.