Baskická kuřecí polévka

Baskická kuřecí polévka

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 200 g nasekaných rajčat z konzervy
  • 200 g mražených paprik nakrájených na plátky
  • 1 cibule
  • 1/3 lžičky česnekové pasty
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl, pepř, paprika Espelette

Postup

Oddělte horní části stehna a paličky. Horní části stehna nakrojte až ke kosti.

V tlakovém hrnci rozehřejte olej. Horní části stehen i paličky ze všech stran osmahněte.

Stehna vyjměte.

Místo nich do hrnce vložte zeleninu, 20 cl vody a nasekaná rajčata, dobře promíchejte.

Přidejte zbývající ingredience. Ochuťte solí, pepřem a paprikou Espelette. Vraťte stehna zpátky. Promíchejte. Tlakový hrnce zavřete.

Nechejte vařit 10 minut od chvíle, kdy hrnec začne pískat.

Pro rychlejší a možná i snadnější vaření můžete 4 stehna nahradit 8 paličkami. V tom případě snižte dobu vaření na 7 minut.