Bábovka

Bábovka

Dezert

  • 6

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g hl. mouky
  • 100 g rozinek
  • 50 ml kirsche nebo rumu
  • 100 ml polotučného mléka
  • 1 čerstvé droždí
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • 60 g cukru
  • 60 g másla
  • 12 loupaných mandlí moučkového cukru

Postup

Rozinky namočte den předem do Kirsche nebo rumu smíchaného s 200 ml horké vody.

Následující den dejte mléko a droždí do nádoby robota s hnětacím nožem a ohřejte 3 min. rychlostí 5 při teplotě 35°C. Přidejte vejce, mouku, sůl, cukr a měkké máslo krájené na kostky do nádoby robota a spusťte program Těsto P2.

Formu na bábovku vymažte máslem a na dno dejte mandle. Do směsi zapracujte stěrkou naložené rozinky. Dejte do formy, přikryjte utěrkou a nechte 2 hod. odpočívat.

Troubu předehřejte na 170°C. Pečte 25-30 min. Nechte zchladnout, vyklopte a před podáváním posypte moučkovým cukrem.