Anglický pudink připravený v páře

Anglický pudink připravený v páře

Příloha

  • 7

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 175 g mouky
  • špetka soli
  • 75 g nastrouhaného hovězího nebo zeleninového loje
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 středně velké rozšlehané vejce
  • asi 90 - 120 ml mléka

Postup

Vymažte nádobu na přípravu pudinku o objemu 1 litr.

Smíchejte mouku, sůl, lůj a cukr.

Uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj vejce a dostatek mléka, abyste docílili měkké, mírně tekuté konzistence.

Vložte do nádoby na pudink a povrch uhlaďte.

Zakryjte potravinovou fólií (zvolte typ vhodný pro použití v mikrovlnné troubě).

Vařte v páře 1 hodinu, pak do zařízení nalijte dalších 500 ml studené vody, znovu nastavte časovač a vařte v páře ještě dalších 30 minut.

Vyklopte a podávejte horké s džemem, sirupem nebo zavařeninou.

Poznámka: Nádoba na pudink nesmí ucpat otvor pro páru ve víku ani způsobit, že víko nepůjde řádně uzavřít.