Andaluzské gazpacho

Andaluzské gazpacho

Polévky

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • 500 g rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 80 g okurky
  • 100 g červených paprik
  • 200 g zelených paprik
  • 70 g střídky chleba
  • 2 pol. lž. sherry octa
  • 150 ml olivového oleje
  • 10 lístků bazalky
  • sůl

Postup

Cibuli, česnek a okurku oloupejte a nakrájejte nahrubo. Papriky zbavené semínek a rajčata nakrájejte na kousky.

Zeleninu, střídku celozrného chleba, olej a sherry ocet a bazalku vložte do nádoby robota se sekacím nožem a přilijte 600 ml studené vody. Zpracujte 3 min. rychlostí 12.

Dochuťte solí a pepřem a zpracujte 30 s rychlostí 12. Podávejte vychlazené.

TIP: Pokud chcete, aby bylo gazpacho sladší, marinujte zeleninu přes noc v lednici v nálevu z oleje, sherry octa a špetky soli. Následující den přidejte zbývající ingredience a umixujte.