Penne All'arrabbiata (těstoviny v pálivé rajčatovo-česnekové omáčce)

Penne All'arrabbiata (těstoviny v pálivé rajčatovo-česnekové omáčce)

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • Buď 450 g čerstvých masitých rajčat, bez slupky a rozkrájená na čtvrtiny nebo 1 x 400g plechovka italských masitých rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 najemno nasekaná menší cibule
  • ½ lžičky nadrcených sušených chilli papriček (chcete-li, aby byla omáčka méně pálivá, množství snižte)
  • uď 1 lžíce najemno nasekaného čerstvého oregana nebo
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • 400 g těstovin penne
  • 2 lžíce najemno nasekané bazalky
  • 2 lžíce najemno nasekané petrželky
  • čerstvě nastrouhaný parmezán

Postup

Ve 20cm hrnci Tefal rozpalte olivový olej a zlehka restujte drcený česnek a cibuli asi 3 minuty doměkka. Přidejte rajčata, rozdrcené sušené chilli papričky a oregano.

Vařečkou rajčata trochu podrťte, aby se rozpadla. Přikryjte a za občasného promíchání nechejte 20 minut zvolna vařit, dokud omáčka výrazně nezhoustne a neztratí na objemu. Mezitím ve 20cm hrnci na těstoviny Tefal přiveďte k varu dostatek osolené vody. Uvařte těstoviny dle instrukcí na obale, nebo dokud nebudou al dente, pak vodu slijte.

Podávejte v předehřátých miskách zalité omáčkou. Posypejte nasekanou čerstvou bazalkou a petrželkou a nastrouhaným parmezánem.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více
  • Ingenio Expertise
    Ingenio Expertise

    Intensive cooking made simple and safe in a click! 

    zobrazit více