Žampionová polévka

Žampionová polévka

Polévky

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 120 g žampionů
  • 80 g brambor, oloupaných a pokrájených na kostky
  • 1 cibule, na plátky
  • 1 pórek, na kolečka
  • 1 svazek petrželky, nasekané i se stonky
  • 500 ml vody
  • 100 ml smetany ke šlehání, ušlehané
  • sůl, pepř a směs "čtyři koření"

Postup

Žampiony, cibuli, brambory, pórek a trochu petrželky vložte do napařovacího košíku. Okořeňte. Vařte po dobu 20 minut zároveň s hlavním chodem a dezertem.

Mezitím v kastrůlku přiveďte k varu vodu, přidejte do ní petrželku a nechte vylouhovat.

Do horkého petrželkového vývaru vložte zeleninu a vše rozmixujte elektrickým ručním mixérem. Přelijte do skleniček a ozdobte vrchovatou lžící šlehačky.