Špenátový salát

Špenátový salát

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • 12 plátků slaniny
  • 1/2 šálku jablečného octa
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 lžičky hořčice v prášku
  • 450 g špenátu nasekaného nebo natrhaného na kousky velikosti sousta
  • 1/2 šálku tence nakrájené červené cibule, (plátky překrojte napůl)
  • 12 zralých velmi malých oliv

Postup

V tomto receptu používáme slaninu, ale jen velmi málo tuku.

Na pánvi na středním plameni osmažte dokřupava slaninu a uvolněný tuk z ní průběžně odlévejte. 2 lžíce tuku ze slaniny si dejte stranou.

Osmaženou slaninu osušte kuchyňskou utěrkou a všechen zbývající tuk z ní odstraňte rukou. Nalámejte nebo nasekejte libové části slaniny, z níž jste předtím odstranili všechen viditelný tuk, na kousky o délce asi 2,5 cm (pokud je slanina již tepelně upravena, viditelný tuk odstřihněte kuchyňskými nůžkami).

V menší misce smíchejte ocet, olej, cukr, hořčici a odložené 2 lžíce tuku ze slaniny a dobře promíchejte.

Vložte špenát do salátové mísy, přidejte slaninu a plátky cibule, přelijte dresinkem a promíchejte. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Ozdobte olivami.

Pro ozvláštnění přidejte 200ml konzervu mandarinek (osušených), 1/2 šálku nadroleného sýra feta, hrst slunečnicových semínek nebo nasekané natvrdo uvařené vejce a krutony.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více