Špízy z královských krevet se zeleninou

Špízy z královských krevet se zeleninou

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 12 velkých čerstvých oloupaných královských krevet
  • 8 malých fenyklových bulv
  • 8 ks baby karotek
  • 8 malých pórků
  • 8 malých kukuřičných klasů
  • vymačkaná šťáva z 1 citronu
  • 60 g nízkotučného francouzského sýru
  • ½ svazku pažitky, nasekané
  • 4 jehly na špíz
  • sůl a pepř

Postup

Krevety napíchejte na jehly a dejte stranou.

Baby zeleninu vařte v páře po dobu 15 minut. Po 9 minutách otevřete a přidejte krevetové špízy. Zavřete, stiskněte tlačítko funkce Vitamin+ a dále vařte po dobu 6 minut.

Po uvaření vyjměte zeleninu i špízy. Citronovou šťávu smíchejte s čerstvým francouzským sýrem a pažitkou. Na nahřáté talíře naložte porce zeleniny, na ně položte špízy, zastříkněte omáčkou a podávejte.