Šafránové rybí pohárky

Šafránové rybí pohárky

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 250 g filetů z tresky
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 250 ml smetany
  • 1 špetka mletého chilli koření
  • 2 špetky stonků šafránu
  • 3 lžičky jiker z lososa (není nutné)
  • 3 lžičky jiker hranáče šedého (není nutné)
  • 4 lžíce ušlehané smetany (není nutné)
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř

Postup

V kuchyňském robotu rozmixujte rybu dohladka. Pomocí lžíce vmíchejte vejce a poté postupně přidávejte smetanu a vždy dobře promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, mletým chilli a šafránem.

Směsí naplňte skleničky, zakryjte víčky a vložte do košíku č. 3. Vařte v páře 15 minut společně s hlavním chodem a dezertem.

Jikry zlehka vmíchejte do ušlehané smetany a přidejte citronovou šťávu. Těsně před podáváním sejměte víčka a každý pohárek ozdobte vrchovatou lžící smetanové směsi.