Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 50 g uzené slaniny
  • 50g dušené šunky
  • 300 g mletého telecího masa
  • špetka šafránu
  • 150 g čerstvých rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • 600 ml vývaru
  • 150g rýže
  • 50 g cibule
  • sůl a pepř

Postup

Slaninu nakrájejte na kostičky a opékejte nasucho v pánvi ActiFry po dobu 5 minut. Vyjměte ji hned, jakmile začne hnědnout.

ve výpeku po slanině mírně osmahněte najemno nasekanou cibuli, přidejte rýži a opékejte ji po dobu 2 minut.

Oloupejte rajčata a pokrájejte dužinu, najemno nasekejte stroužek česneku a vše vmíchejte do rýže. Přilijte vývar a pak přidejte tymián a šafrán. Dobře promíchejte. Nechte vařit.