Čokoládovo-pomerančové crème brûlée

Čokoládovo-pomerančové crème brûlée

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 5 vaječných žloutků
  • 65 g krupicového cukru
  • 250 ml mléka
  • 250 ml tekuté smetany ke šlehání
  • 30 g kakaa
  • 2 pomeranče, na dílky (4 dílky si ponechte na ozdobení)
  • 15 g (1 lžíce) hnědého cukru

Postup

Utřete žloutky s cukrem, přidejte mléko a smetanu. Pak přisypte kakao a kousky pomeranče. Nalijte do skleniček. Skleničky zakryjte víčky. Vložte do košíku č. 3.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Po uvaření sejměte víčka a nechte vychladnout. Navrch nasypte hnědý cukr a nechte zkaramelizovat pomocí cukrářské pistole nebo pod rozpáleným grilem. Ozdobte dílky pomeranče.