Čokoládovo-pistáciový dikobraz z hrušky

Čokoládovo-pistáciový dikobraz z hrušky

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 50 g hořké čokolády pokrájené na tyčinky (není nutné)
  • 2 velké čerstvé hrušky, oloupané a rozpůlené
  • 50 g mandlových lupínků, opražených
  • 50 g nesolených rozpůlených pistácií
  • kapka vanilkového sirupu nebo vanilkového extraktu
  • šťáva z ½ citronu
  • čtverce pečicího papíru

Postup

Dikobraza vytvoříte tak, že do rozpůlených hrušek napícháte mandlové lupínky. K lupínkům přidejte pár kousků pistácií a čokoládových tyčinek. Každou polovinu hrušky položte zvlášť na čtverec pečicího papíru. Přidejte citronovou šťávu a vanilkový sirup. Hrušky zabalte a na obou koncích pečicí papír převažte provázkem, aby vznikl tvar loďky.

Vařte v páře po dobu 10 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Balíčky servírujte zvlášť na podnose a nechte děti, aby si rozbalily svého vlastního dikobraza.