Čokoládovo-karamelové lanýže

Čokoládovo-karamelové lanýže

Pečení

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • 75g másla
  • 1 lžíce cukrového sirupu
  • 3 lžíce mléka
  • 225g moučkového cukru
  • 40 g kakaového prášku
  • balení čokoládové rýže nebo čokoládových hoblinek
  • balení barevné cukrové rýže

Postup

V 18cm pánvi Tefal pomalu při nízké teplotě rozpusťte tuk, sirup a mléko, ale nenechejte začít vřít. (Požádejte o pomoc s touto částí dospělého).

Odstavte ze sporáku a nechejte asi 3 minuty vychladnout.

Pomocí síta prosejte moučkový cukr a kakao do jedné mísy. Přidejte 2 lžíce směsi cukru a kakaa do hrnce a důkladně rozmíchejte vařečkou. Po 2 lžících postupně vmíchejte i zbytek směsi cukru a kakaa. Pamatujte, že směs cukru je třeba přidávat po malých dávkách a před přidáním další dávky vše důkladně rozmíchat.

Pokud přidáte příliš cukru najednou, recept se nepodaří.

Přidávejte cukrovou směs, dokud nedosáhnete opravdu tuhé konzistence (když už jste vmíchali téměř všechen cukr, možná bude třeba požádat o pomoc dospělého, protože míchání velmi tuhé směsi může být poměrně obtížné). Nechejte trochu zchladnout a pak vytvarujte do kuliček.

Do 2 misek nasypte trochu čokoládových hoblin. Každou kuličkou obalte buď v cukru nebo v čokoládových hoblinách. Vložte do papírových košíčků na cukrovinky a nechejte asi 2-3 hodiny v ledničce vychladit. Cukrovinky je třeba skladovat ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě, vydrží pak až 4 dny.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více
  • Ingenio Expertise
    Ingenio Expertise

    Intensive cooking made simple and safe in a click! 

    zobrazit více