Česnekové jehněčí masové kuličky

Česnekové jehněčí masové kuličky

Hlavní chod

  • 6

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 800 g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl a pepř
  • 1 cibule, najemno nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 4 rajčata nakrájená na kostky
  • 300 cl rajčatové šťávy
  • 300 cl kuřecího vývaru
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 3 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Postup

Vytvořte kuličky z různých ingrediencí. Na termostatu nastavte teplotu 130°C v režimu Opékání. Kuličky osmažte na polovině oleje a dejte stranou. Opečte cibuli. Přidejte česnek a rajčata a opékejte 2 až 3 minuty.

Na termostatu nastavte teplotu 100°C v režimu Dušení. Přidejte tekutiny a zakryté vařte po dobu 20 minut. Ochuťte solí a pepřem.

Přidejte kuličky a dále vařte v režimu Dušení po dobu 15 minut. Podávejte horké.