TEFAL FDP CUISINE COMPANION WHT/CHA EU

FDP CUISINE COMPANION WHT/CHA EU Připravte a uvařte 1 milion menu jedním dotykem
  • Víceučelový kuchyňský robot s funkcí vaření se 6 automatickými programy.
  • Pro domácí přípravu omáček, polévek, dušených pokrmů a pokrmů připravovaných v páře, pečiva i moučníků.

Dlouho očekáváný kuchyňský pomocník - Cuisine Companion - je zde.

Přímo z kolébky francouzské kuchyně k vám přichází dokonalý pomocník, který vytváří úžasné pokrmy pouhým stisknutím tlačítka.

Kuchyňský robot s funkcí vaření je univerzální přístroj, který nahradí hned několik kuchyňských spotřebičů. Je ideální pro sekání, šlehání, mixování, hnětení, vaření, restování, vaření v páře, míchání, emulgování,  drcení a umožňuje precizní vaření krok za krokem podle kuchařky pro dosažení vždy perfektních výsledků.

  • 6 automatických programů: omáčky / dušení /polévka/ pára/ těsto / dezert - nastavení všech parametrů jedním stiskem.
  • Manuální nastavení : ruční navolení teploty, rychlosti a času.
  • 12 rychlostí + puls + turbo.
  • Nastavitelná teplota 30-130°C – volitelné po 5°C +/-
  • Časovač: 5 vteřin až 120 minut.
  • Kuchařka se 300 recepty - 1 milion menu.
  • Nerezová nádoba - velký objem, celková kapacita 4,5L, užitná kapacita 2,5 L, až 6 porcí.
  • Průhledné víko se zátkou - viditelnost pokrmů/přísad, regulace úniku páry.
  • Bezpečnostní rukojeti - nezahřívají se, snadná manipulace.
  • Snadné uzamknutí/odemknutí, 2 bezpečnostní západky.
  • Příslušenství: sekací čepel, ozubený hnětací nůž, šlehací metla, míchací nástavec, parní košík.
  • Příkon 1550W.
  • Nádoba + víko + příslušenství lze mýt v myčce na nádobí.

Pokud máte rádi skvělé a zdravé jídlo, ale zároveň nechcete ztrácet čas jeho přípravou, je pro vás Tefal Couisine Companion dokonalým přístrojem, se kterým připravíte dokonalé menu, od předkrmu, přes polévku až po hlavní chod, pečivo či moučník. A to pro celou rodinu, díky objemné nádobě.

Cuisine Companion je dostupný u vybraných specializovaných prodejců a v naší značkové síti prodejen Home&Cook.

Základní prvky
  • default

  • Nastavitelná teplota vaření od 30 do 130°C

  • 12 rýchlostí + Puls & Turbo

  • Nerezová nádoba - velký objem, celková kapacita 4,5L - užitná kapacita 2,5L

  • Velký výběr kvalitního příslušenství pro různé využití

  • Kuchařka s 300 recepty - víc než 1 milion menu

Vlastnosti
Automatické programy    
Manuální režim    
Pulzní funkce    
funkce Turbo    
Materiál nádoby Nerezová ocel  
Nástavec na sekání Nerezová čepel  
Nástavec na míchání    
Nástavec na šlehání Metla  
Nástavec na hnětení    
Nástavec na hnětení – detaily Nerezová hnětací a drticí čepel  
Parní hrnec Ano, vnitřní nerezový koš  
Obracečka    
Uložení příslušenství Box na uložení  
Uložení kabelu    
Vhodné do myčky    

Časté otázky
Zkuste přístroj umístit co nejblíže k odsávání vzduchu (např. k digestoři).
UPOZORNĚNÍ: Nepokládejte přístroj přímo na horní části zdroje tepla, např. na sporák
Ano, některé programy vyžadují pokračování horké fáze (kvůli udržení potravin v dobrém stavu, zabránění tvorby škraloupu nebo přilnutí potravin ke dni nádoby).
Ke šlehání vaječných bílků pomocí přístroje Cuisine Companion je třeba použít víko bez zátky a použít nástavec s metlami.
Je také důležité, aby byla mísa zcela čistá bez stop tuku nebo oleje.
UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte rychlost 7.
K přípravě potravin, které chcete zachovat v kouscích, můžete použít parní hrnec.
Vložte do mísy nůž ultrablade, přidejte složky, které chcete mixovat podle receptu (mrkev, brambory, cibuli...), ale dbejte na to, aby zelenina na dně mísy nebránila umístění parního hrnce. Do parního hrnce přidejte přísady, které chcete zachovat v kouscích (slanina, klobásy chorizo, hrách...). Do mísy přidejte tekutinu (vodu, vývar...), ale nepřekračujte maximální úroveň.
Před výrobou receptu ochlaďte mísu rozdrcením 10 kostek ledu funkcí „Puls“ s noži na hnětení/drcení. Poté mísu vyprázdněte, otřete ji do sucha a okamžitě připravujte recept na sorbet.
Recepty byly testovány s přísadami o pokojové teplotě (20 °C). Pokud byly některé přísady (mléko, vejce) vytaženy z ledničky, je možné, že některé recepty vyžadují o 2 až 3 minuty delší přípravu.
K pokrytí spodní a vnitřní stěny košíku můžete použít pečicí papír. Tak můžete připravovat recepty, jako jsou omelety, frittata, ryby, bílé maso atd. pomocí programu Pára.
Nastavení „málo páry“ umožňuje uvolnění maximálního množství kondenzátu a doporučuje se proto k přípravě jídel a omáček s lepší konzistencí (rizoto, krémové pudinky, omáčky, atd.).

Nastavení „více páry“ umožňuje nahromadění maximální teploty a páry v míse pro všechny druhy vaření v páře (polévky, atd.).
Toto nastavení rovněž zabraňuje rozstřikování během mixování.

Když je parní zástrčka napojena na víko, piktogram před vámi ukazuje aktuální zvolené nastavení.
Vyhněte se používání stěrky za účelem seškrábání těsta přilepeného k čepeli.
Místo toho použijte dřevěnou lžíci; stěrka by měla být použita pro vyprázdnění mísy po odstranění čepele.
Můžete rovněž využít manuální režim tím, že nastavíte teplotu na 120 °C (248 °F) a dobu vaření podle množství a druhu použitých přísad.
Zmenšete velikost kusů.
Viz tabulka (§ První použití) v uživatelské příručce.
Pokud máte pochybnosti o tom, kterou čepel použít, použijte tu na hnětení/drcení.
Nikdy nepoužívejte šlehač u těžkého těsta (chlebové těsto, atd.)
Můžete zvýšit množství, pokud se držíte maximálních množství uvedených v uživatelské příručce (viz tabulka v oddílu „První použití“).
Buďte opatrní s automatickými programy, zejména programy „Polévka“: pokud překročíte maximální hladinu 2,5 l (85 oz), riskujete, že bude horká polévka vystřikovat nebo přetékat.
Pro zmírnění zabarvení otřete znečištěné plochy hadříkem nebo papírovým ubrouskem namočeným do potravinového oleje a poté obvyklým způsobem umyjte.
Je nezbytné provést toto čištění ihned po použití, aby se zabarvení minimalizovalo.
Mísu, příslušenství, parní hrnec a všechny části víka lze mýt v myčce nádobí. Není doporučováno dávat do myčky nádobí vřeteno a těsnění mísy.
Pokud jsou v dolní části nádoby stopy bílého vodního kamene:
Do mísy se vřetenem nalijte 100 ml octa a nechte působit po dobu 1 hodiny. Poté vyprázdněte mísu, rozeberte vřeteno a příslušné těsnění a všechny díly opláchněte čistou vodou.
Doporučujeme, abyste čistili příslušenství ihned, jakmile se objeví jakékoliv obarvení. Můžete k tomu použít citronovou šťávu.
Můžete rovněž zkusit ponechat příslušenství na přímém slunečním světle po dobu několika hodin.
Použijte dobře vyždímanou houbičku, poté panel otřete suchým hadříkem.
Z hygienických důvodů je doporučováno po každém použití demontovat víko a oddělené části dobře umýt horkou vodou prostředkem na mytí nádobí.
Pro snadnější čištění (úkony před čištěním): po vyprázdnění mísy dejte šlehač do misky, přilijte 0,7 l vody (24 oz), několik kapek saponátu, uzavřete víko se zátkou na regulaci páry a naprogramujte zařízení následujícím způsobem: Rychlost 7 / 100 °C (212 °F) / 3 minuty.
Následně stiskněte tlačítko „Start“.
Když se zařízení přepne do režimu udržování tepla (ozve se pípnutí), vypněte ho a dokončete čištění ve dřezu.
(Toto funguje pro 4 příslušenství).
1. Nechte ji odmočit po dobu 1 hodiny (voda + prostředek na mytí nádobí).
2. Seškrábněte usazeninu za pomocí dřevěné stěrky nebo lžíce.
3. Po vyprázdnění mísy vydrhněte dno za použití abrazivní strany houby.
4. Pokud jsou tam stále stopy zašpinění, vydrhněte je drátěnkou.

Místo prostředku na mytí nádobí můžete rovněž použít citronovou šťávu, bílý ocet nebo tabletu na mytí nádobí rozpuštěnou ve vodě (nechte působit tak dlouho, jak je to nezbytné).
Ano, doporučujeme, abyste mísu omyli před tím, než ji použijete v zařízení.
Nechte části odmočit v bílém octu po dobu 1 hodiny a řádně opláchněte.
Zpracujte několik citronů, nebo použijte program páry (Program páry + 1 l vody (34 oz) + 30 minut + několik kapek citronové šťávy).
Nazývají se „tokové čáry“ v místech, kde zbývá plastický materiál po procesu tvarování. Neexistuje riziko prasklin; své víko můžete nadále bez obav používat.
Jedná se o dočasný jev, který neovlivní životnost vašeho zařízení.
Bude slábnout nebo vymizí, jakmile bude odnímatelný čep několikrát použit a vyčištěn (viz oddíl „Čištění zařízení“).
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.
Přístroj se automaticky přepnul do bezpečnostního režimu při přehřátí.
Nechte jej vychladnout po dobu 30 minut.
Před dalším použitím snižte množství mixovaných surovin.
Přístroj se přepnul do bezpečnostního režimu, protože detekoval významné změny.
Zkontrolujte, zda používáte doporučenou rychlost a vhodné příslušenství.
Zkontrolujte, zda je přístroj stabilní (spočívající na gumových nožkách) a pracovní plocha je zcela pevná.
Naostřená čepel je vhodná pro sekání zeleniny, bylin, masa, ryb atd. a na mixování polévek nebo kompotů.
Vroubkovaná čepel je vhodná pro hnětení těžkého nebo kynutého těsta a drcení ořechů nebo ledových kostek.
Jedná se o běžný jev. Rychlost 1 i rychlost 2 disponují prvkem auto-puls, díky němuž motor pracuje v cyklech zapnuto / vypnuto.