TEFAL Convenient plastic

Convenient plastic Vařte denně chutné a zdravé pokrmy
  • Kompaktní skladování.
  • Snadné použití.

S parním hrncem Convenient znovu objevíte všechny výhody vaření párou a snadno připravíte chutná jídla!

Hrnec Tefal Convenient je kompaktní rodinný parní hrnec, který představuje dokonalé řešení pro všechny, kteří ocení nejen zdravé jídlo, ale také jednoduchost. Díky malým rozměrům jej snadno uložíte. Hrnec disponuje dvěma pečicími plechy s celkovým objemem 6 l na vaření zeleniny, ryb a masa.

  • 3 mísy: Umožní vám připravit širokou paletu pokrmů.
  • Odnímatelné rošty: můžete upravit objem mís.
  • Speciální mísa na vaření rýže s dokonalým výsledkem.
  • Snadné uložení díky ultrakompaktním rozměrům.



Základní prvky
  • 3 mísy

  • Ukazatel hladiny vody

  • Mísa na rýži a obilniny

Vlastnosti - Srovnání
Příkon 900  W
Není k dispozici
Objem 6  
Není k dispozici
Časovač (vaření vody) Manuální  
Manuální  
Snadné uskladnění    
   
Mřížky Odnímatelný  
Odnímatelný  
Počet misek 2  
Není k dispozici
Ukazatel hladiny vody    
   
Vnější plnění vody    
   
Funkce Keep warm (udržení teploty) NE  
NE  
Vhodné do myčky    
   

Časté otázky
Ano, své jídlo samozřejmě můžete opakovaně ohřívat. Nastavte časovač asi na 10 minut (závisí na konkrétním jídle) a ujistěte se, že je v nádržce dostatek vody.
Po čase mohou silně barvicí šťávy z jídla, například mrkve nebo červené řepy, vytvořit v nádobě na šťávu skvrny. To je normální. Tyto skvrny můžete odstranit pomocí citronové šťávy hned po vaření.
Orientačně asi 15 minut na 500 g masa. Skutečný čas však závisí na množství a druhu masa a také modelu parního hrnce.
Doporučujeme, abyste položili největší kusy potravin vyžadující nejdelší dobu přípravy do nejnižšího košíku.
Přísady jsou těsně u sebe a liší se i doba jejich přípravy: zkuste prodloužit dobu vaření.
Vaříte dohromady příliš mnoho přísad: přísady větších rozměrů a přísady vyžadující delší dobu přípravy umístěte do spodní misky.
Nepřeplňujte misky v parním hrnci.
Pravidelně z přístroje odstraňujte vodní kámen.
Nakrájejte přísady na menší kousky.
Jídlo připravené v parním hrnci má mnohem lepší chuť, proto jakákoli dochucovadla používejte střídmě..
Pokud je to nutné, můžete jimi pro chuť lehce jídlo posypat nebo přidat bylinky do vody, ze které se tvoří pára.
Ano. Malá elektrická zařízení byste nikdy během provozu neměli nechávat bez dozoru. Parní hrnec však nemusíte sledovat nepřetržitě. Jednoduše nastavte časovač a zvonek vás upozorní, že jídlo je připraveno. Nehrozí žádné riziko připálení jídla, ani jídlo nemusíte míchat.
Upozornění: Nezapomeňte nádržku naplnit vodou.
Všechny tekutiny z jídla připravovaného v páře se shromáždí v nádobě na šťávu. Tuto šťávu můžete použít jako základ při přípravě vývarů nebo omáček.
Pokud se doba potřebná k přípravě potravin v jednotlivých mísách liší, začněte vařit potraviny vyžadující nejdelší dobu přípravy v nejnižší míse a během vaření následně přidejte horní mísy a dokončete vaření.
Ano. Všechnu zmrazenou zeleninu můžete připravovat v páře, aniž byste ji museli předem rozmrazovat.
Ve vašem parním hrnci byste měli připravovat pouze předvařené luštěniny nebo luštěniny z plechovky. Měli byste je slít, propláchnout a poté vložit do parního košíku. Nemusíte je předem namáčet ani vařit.
Ano. Můžete jej připravovat i v parním hrnci.  Příprava zabere stejnou dobu, jako byste jej připravovali v klasickém hrnci. Jen nezapomeňte kontrolovat a doplňovat vodu.
Ano, pokud mají vaše parní košíky odnímatelná dna. V takovém případě budete moci odejmout dna z košíku 2 a 3, vložit malé kuře do nejnižšího košíku a připravit ho v páře.
Ano. Aby vaše maso, kuře nebo ryby byly šťavnatější a chutnější, můžete je několik hodin před přípravou v páře marinovat.
U receptů s dlouhým časem přípravy budete muset během vaření doplňovat vodu do nádržky. Potřebujete-li doplnit vodu, měli byste při otevření víka a zvedání parního košíku používat kuchyňské rukavice. Opatrně otevřete víko a vylijte veškerou vodu, která se nashromáždila v nádobě na šťávu. Poté naplňte nádobu na šťávu studenou neupravenou vodou z kohoutku.
Doba varu bude stejná bez ohledu na to, zda použijete jednu nebo dvě úrovně. Neplňte košík na první úrovni velkým množstvím potravin, aby pára mohla snadno proniknout i do druhé úrovně.
Jednoduše položíte vejce do koše parního hrnce. Čas vaření je v případě 6 vajec na tvrdo 12 minut, v případě 6 vajec na měkko 8 minut.
Nemanipulujte s mísami a skleněným nádobím během vaření a nedotýkejte se zařízení, když vytváří páru. Vždy jej před tím vypněte.
Nepřemisťujte přístroj, pokud je v něm horká tekutina nebo potraviny.
Pro manipulaci s mísami nebo skleněným nádobím po vaření vždy používejte ochranné rukavice.
Zkuste přidat čerstvé bylinky, citron, česnek, pomeranče nebo i cibuli přímo do jídla.
Pro dodání chuti kuřeti, masu a rybám připravovaných s marinádami použijte barbecue omáčku nebo kořenící směsi.
Ano, zvláště u receptů s dlouhou dobou vaření.
Rovněž sledujte hladinu vody během vaření pro případ, že by bylo třeba ji doplnit.
Používejte pouze kohoutkovou vodu.
Některé recepty vyžadují použití potravinářské folie kvůli ochraně, aby se předešlo kondenzaci a aby se ochránilo jemné jídlo.
Zvolte speciální potravinářskou folii na vaření, nebo potravinářskou folii vhodnou do mikrovlnné trouby.
Nepoužívejte alobal, u kterého může docházet k prodloužení doby vaření.
Umístěte rýži do misky na rýži a naplňte ji vodou.
Dejte misku na rýži do parního koše nebo do největší mísy a začněte vařit.
Ano. Tyto části můžete mýt v myčce. Doporučujeme však použít nejnižší teplotu nebo předmytí.
Ano, vždy po 7 až 10 použitích. Jednoduše naplňte mísu do 1/3 vodou a přilijte do 2/3 bílý vinný ocet až po rysku MAX. Zařízení na 1 hodinu zapněte a poté nechte vychladnout. Roztok vylijte a zařízení důkladně vypláchněte vodou s trochou tekutého čisticího přípravku.
Vodní kámen z vašeho přístroje doporučujeme odstraňovat průměrně vždy po 7 až 10 použitích. Zajistíte tak účinné proudění páry a prodloužíte životnost zařízení.
• Do vodní nádržky vlijte 3 sklenice octa a dolijte vodou na maximum.
• Na základnu nepokládejte žádnou část produktu.
• Zapojte do elektřiny a nastavte časovač na 20 minut.
• Vyvarujte se styku s unikající horkou párou.
Neodstranili jste ze zařízení vodní kámen po 7 až 10 použitích: odstraňte vodní kámen.
[Kontrola 1] Nalili jste vodu na správné místo?
Nalijte vodu do nádržky na vodu s šedou částí uprostřed (ohřívač).

[Kontrola 2] Je v nádržce na vodu dostatek vody?
Pokud v nádržce není dostatek vody, nebude přístroj schopný vytvořit páru. I v případě krátké doby varu je dobré, aby hladina vody dosahovala alespoň po vrchní okraj ohřívače (šedá část). I pokud jste přidali dostatečné množství vody, přístroji bude nějakou dobu trvat, než začne produkovat páru.

[Kontrola 3] Není ohřívač (šedá část) špinavý?
Pokud se minerály z vody usadí na ohřívači, nemusí ohřívač správně přenášet teplo a nebude tedy vytvářet páru. Pokud se na ohřívači objeví známky změny barvy – hnědá, černá nebo bílá – nebo se začne odlupovat povrch, je potřeba provést údržbu ohřívače. Proveďte, prosím, odvápnění.
To je správně. Turbo kroužek obepíná ohřívač a umožňuje tak efektivní ohřívání vody uvnitř. Je navržen tak, aby neseděl zcela přesně, a voda z prostoru mezi ním a ohřívačem je použita pro tvorbu páry. Zkontrolujte, že je turbo kroužek nasazen správně tak, aby vroubek směřoval dolů.
Není možné, aby se povrch ohřívače odlupoval. Jedná se pravděpodobně o povlak, který se usadil na povrchu ohřívače. Proveďte odvápnění.
Když je v nádržce nedostatečné množství vody, zařízení přestane ohřívat.
Opět ji doplňte až po ukazatel maximální výšky a zařízení automaticky obnoví program vaření.
Používejte rukavice a dávejte pozor, abyste se při doplňování vody do nádržky nedotýkali horkých ploch nebo vařených potravin.
Mísy jsou vybaveny odnímatelnými rošty s výjimkou odkapávacího tácku, na kterém musí být rošty nasazené vždy.
Odstraněním roštů zvětšujete varnou zónu pro vaření objemných potravin (celá kuřata, artyčoky, humr, květák, brokolice, atd.)
Pro nasazení roštů správné polohy:
• Mějte rošt na správné straně (příchytka směrem dolů)
• Umístěte rošt do mísy.
•Pro připevnění k míse zatlačte na místo, kde je příchytka.
Pro vyjmutí roštů zatlačte na jejich horní část.


Ne. V parním hrnci můžete připravovat všechny druhy potravin: maso, ryby, vejce, brambory, moučníky, rýži, kuskus apod.
Ne. Vaření v páře má mimo jiné výhodu v tom, že chuť a aroma různých druhů zeleniny se vzájemně neovlivňují, a to ani tehdy, když jsou různé druhy zeleniny ve stejné míse.
Parní hrnec nevaří pod tlakem, využívá tlaku okolního prostředí.
Pára v parním hrnci má teplotu vroucí vody, tedy přibližně 100°C.
Ano, ale ne příliš často, protože tento krok má za následek pokles teploty a ztrátu páry, což může zpomalit vaření.
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.